2011. július 21., csütörtök

InsaAllah hamarosan Ramadán

A böjtölés a hadísz-ban
Allah Küldötte (béke legyen vele) azt mondta: "A Hatalmas és Fenséges Allah mondta: 'Ádám gyermekének minden tette őt illeti, kivéve a böjtöt, ugyanis az Engem illet, és Én jutalmazok érte. A böjt oltalom, ezért ha valamelyikőtök böjtnapot tart, akkor ne beszéljen csúnyán , ne kiabáljon veszekedve, és ha valaki szidja őt vagy verekedni akar vele, akkor mondja azt kétszer:"Én böjtölök". Esküszöm arra, akinek Mohamed lelke a kezében van, hogy bizony a böjtölő szájszaga a feltámadás Napján kellemesebb lesz Allahnak, mint a múnusz illata. A böjtölőnek két öröme van, ami boldogságot okoz számára: amikor megtöri [ a böjtjét], örül ennek; és amikor találkozni fog az Urával [az Ítélet Napján] örülni fog a böjtjének.' " (al-Bukhari, Muszlim)
A Próféta (béke legyen vele) azt mondta: "Bizony a Paradicsomnak van egy kapuja, ar-Rajján-nak nevezik. Ezen keresztül lépnek be a böjtölők a Feltámadás Napján, és rajtuk kívül senki nem lép be rajta. Az kiáltatik: Hol vannak a böjtölők? És akkor felállnak ők és ezen ajtón keresztül rajtuk kívül senki sem megy be. Amikor bemennek bezáratik (mögöttük) és így senki más nem léphet be itt." (al-Bukhari, Muszlim)
Allah Küldötte (béke legyen vele) így szólt:"Nincs olyan szolga, aki ha Allahért egy napot böjtölt, akkor Allah ne távolítaná ezért a napért az arcát a Tűztől hetven ősszel( vagyis hetven évvel)." (al-Bukhari,Muszlim), más közlésben: "Aki Allahért egy napot böjtöl, száz év járásnyi távolsággal távolodik el tőle a Tűz." (at-Tabarani)
Allah Küldötte (béke legyen vele) mondta: "A böjt és a Korán közbenjárnak a szolgáért az Ítélet Napján." (at-Tabarani)
Allah Küldötte (béke legyen vele) azt mondta: "A böjt oltalom, amivel a szolga oltalmazza magát a Tűztől." (Ahmed)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése